Nieuws

De VN-Mensenrechtenraad waarschuwt dat Qatar’s Bahá’í-gemeenschap tot nul gereduceerd dreigt te worden Den Haag, 25 maart 2022—
De bahá’ís van Qatar lopen het risico het land uit te worden gezet, met als mogelijk gevolg dat er geen bahá’í-gemeenschap meer overblijft in Qatar, aldus een verklaring die vandaag is afgelegd in de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties. De reden is de aanhoudende discriminatie door de overheid die “uitsluitend” is gebaseerd op hun religieuze overtuigingen.  »

 

VN-rapport veroordeelt “criminalisering” en vervolging van bahá’ís in de Midden-Oosten en Noord-Afrika
DEN HAAG, 12 maart 2022—Een nieuw rapport en de bijlage daarbij, “Rechten van personen die tot religieuze of levensbeschouwelijke minderheden behoren, in situaties van conflict of onveiligheid”, door de Speciale Rapporteur van de Verenigde Naties (VN) voor vrijheid van godsdienst of overtuiging, dr. Ahmed Shaheed, hebben gewezen op de “toenemende onveiligheid die bahá’í-gemeenschappen ervaren” in een aantal landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De bijlage is de eerste keer dat een dergelijk document exclusieve aandacht schenkt aan de situatie van de bahá’ís in verschillende landen.  »

 

Onthulling: Het plan van de Iraanse leiders om zichzelf te verrijken door het in beslag nemen van bahá’í-eigendommen
Den Haag, 16 februari 2022 – Bahá’í International Community (BIC) is ernstig bezorgd dat de volledig door de Iraanse leiders gecontroleerde organisatie EIKO de hand heeft in de toenemende inbeslagnames van eigendommen van bahá’ís. Execution of Imam Khomeini’s Order (EIKO of Setad) is een aan de staat gelieerd orgaan dat vele eigendommen in heel Iran beheert. 

 

 

 

New York: VN-Algemene Vergadering roept Iran op om religieuze discriminatie te beëindigen
Den Haag, 17 december 2021—De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) heeft in een resolutie de Iraanse regering opgeroepen een einde te maken aan de discriminatie van minderheden in Iran,  »

 

 

 

Honderdste sterfdag ‘Abdu’l‐Bahá wordt herdacht in Haifa, in Bahá’í‐tempels en wereldwijd
Vertegenwoordigers van bahá’í‐gemeenschappen over de hele wereld zijn deze week in Haifa (Israël) bijeen om de honderdste sterfdag te gedenken van ‘Abdu’l‐Bahá, zoon van Bahá’u’lláh, de stichter van het Bahá’í‐geloof. Onder hen zijn Raadgever Paul Verheij en twee leden van de Nationale Geestelijke Raad van Nederland.

 

 

Meer berichten »

Scroll naar boven