Leerkringen

Een wereldwijd educatief proces

“Ruhi” is een speciale leer- en onderwijsmethodiek, die tegelijkertijd ook een mindset vertegenwoordigt. De Ruhi cursussen gaan over fundamentele vragen en perspectieven in termen van zowel het verstandelijke als het geestelijke leven.

Op basis van gezamenlijk gelezen teksten uit de bahá’i-geschriften bieden de studiekringen de mogelijkheid om nieuwe inzichten te verwerven of om een dieper begrip te krijgen van de geestelijke realiteit van elk mens. Ze gaan over onderwerpen als capaciteiten, eigenschappen, gebed, de aard van de ziel, de betekenis van ons leven. De studiegroepen gaan ook in op de vraag hoe we adequaat kunnen inspelen op de huidige omstandigheden van ons leven.

De bahá’i studiegroepen zijn een aanbod voor alle geïnteresseerden, ongeacht afkomst, leeftijd of religieuze overtuiging.

Elke Ruhi cursus bestaat uit werkgroepen van ongeveer 4 tot 9 deelnemers. Samen proberen ze een sfeer van wederzijds leren en onderwijzen te creëren door middel van vragen, aanmoediging en studie van teksten. Een tutor heeft kennis van deze leer- en onderwijsmethodologie en leidt de groep. De cursusgroep is verantwoordelijk voor het communiceren en bespreken van onderwerpen en inhoud. De cursussen worden begeleid door cursusboeken die verschillende concepten van leren ondersteunen (bijv. hiatenteksten, vragen, herhalingen).

Het opleidingsinstituut

De inhoud en visie van de reeks cursussen die door opleidingsinstituten over de hele wereld worden aangeboden, worden beschreven in de presentaties (zie onderstaande links) die zijn ontleend aan
trainingsinstituut.org

Boek 1 – Bespiegelingen over het leven van de geest
Boek 2 – Opstaan om te dienen
Boek 3 – Kinderklassen
Boek 4 – De Tweeling Manifestaties
Boek 5 – Het vrijmaken van de vermogens van de jeugd
Boek 6 – Het onderrichten van de Zaak
Boek 7 – Samen dienstbaar zijn

Inschrijven kan via contactformulier onder vermelding van onderwerp “Leerkringen”. Iedereen is welkom!


Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights