Gebedsbijeenkomsten

Zin in een moment van rust? 

In het alledaags leven schenkt men vaak te weinig tijd aan het zich los te maken van de dagelijkse beslommeringen om zich te richten naar het innerlijke zelf. De mens heeft naast zijn fysieke kant ook een spirituele dimensie en heeft dus zowel stoffelijk als geestelijk voedsel nodig. Gebed en meditatie vormen geestelijke voedingsbronnen, die net zo belangrijk zijn als normale voeding voor het lichaam.

Regelmatig organiseert de Bahá’í-gemeenschap Arnhem meditatieve ontmoetingen waar gebed en meditatie centraal staan – zo lang als het nodig is, zullen deze online via Zoom plaatsvinden.

Deze (online) bijeenkomsten zijn open voor iedereen, ongeacht  uit elke religieuze achtergrond of levensbeschouwing.  We nodigen je uit om een gebed of korte tekst voor te lezen en  overdenken uit de bahá’í-geschriften en andere Heilige Boeken. De bijeenkomsten zijn informeel. Er zijn géén rituelen en niemand heeft een speciale rol. Het Woord van God is onze wegwijzer en iedereen is vrij om uiting te geven aan zijn gedachten. Voor velen zijn deze bijeenkomsten een verkwikkend rustpunt in de drukte van het dagelijkse leven.

 

Dit is een uitspraak van Bahá’u’lláh:
Er kan geen enkele twijfel over bestaan dat alle mensen ter wereld, tot welk ras of welke godsdienst zij ook behoren, hun bezieling putten uit één hemelse Bron en de onderdanen zijn van één God.”

 

 

 

 

Je bent van harte welkom om mee te doen aan deze ontmoetingen van gebed en meditatie!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met een gemeenschap bij jou in de buurt.
Vul je gegevens in het contactformulier in en zet bij onderwerp “meditatieve bijeenkomsten”.

contactformulier

 


Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights